Kempa Slovenija

Kempa je leta 2002 nastala pod okriljem nemškega proizvajalca športne opreme Uhlsport GmbH kot prva športna blagovna znamka posvečena izključno rokometu. Ostali proizvajalci rokometne opreme proizvajalo tudi opremo za druge športe, Kempa pa je prva in edina, ki je zasnovana posebej za potrebe rokometnih igralcev in ni pri tem pripravljena sklepati nobenih kompromisov; z drugimi besedami – Kempa je rokomet.

Ime si je sposodila pri vrhunskem nemškem rokometašu Bernhardu Kempi, ki si je s svojo domišljijo in iznajdljivostjo na igrišču  ter izjemnimi predstavami sredi 20. stoletja prislužil vzdevek »gospod Rokomet«. Poleg ostalega je znan tudi po tako imenovanem »Kempa triku«, posebni akciji, v kateri igralec v bližini gola žogo prestreže v skoku in met zaključi še preden pristane na tleh.

Kljub temu, da je Kempa relativno mlada blagovna znamka, si je s kvaliteto in specializiranim pristopom hitro utrla pot in si pridobila mednaroden ugled v rokometnih krogih. Pokriva vse potrebe rokometnih igralcev, od tekstila in različnih dodatkov, do žog, smol in športnih copatov, katerih podplati so razviti s pomočjo Michelinove tehnologije.

Kempa je uradni opremljevalec reprezentanc Nemčije, Bosne, Estonije, Islandije, Tunizije in Alžirije, v vsem dobro znane modro-bele in zeleno-bele oprave pa seveda že vrsto let oblači tudi naše reprezentante in reprezentantke vseh starosti.

Poleg tega Kempo nosijo tudi igralci RK Gorenje Velenje, RD Istrabenz plini Izola, MRK Krka, RD Slovan, RK Jeruzalem Ormož in RK Sevnica ter igralke RK Krim, ŽRK Celjske Mesnine, ŽURD Koper, ŠD Jadran Kozina, RK Zelene doline Žalec, RK Piran in RK Gen-i Zagorje.

Naše ostale spletne strani

Dassašport d.o.o.
www.dassasport.si

   Spalding
www.spalding.si

Uhlsport
www.uhlsport.si

Še kakšno vprašanje?